På tur

Barnets gruppe går på tur en gang om ugen, vi går fra Børnehuset kl. 10.00 og er hjemme igen kl. 12.30. På ugeplanen oplyses hvornår den enkelte børnegruppe har turdag. Vi går altid tur i den lille overskuelige gruppe, ca. 10 børn og 2 voksne.

Turene går oftest til skov og grønne områder i nærmiljøet, det samme mål for turene bruges mange gange. Det er trygt, og der er glæde ved at genkende og lege de samme steder. Det er vigtigt at gruppen har god tid til at stoppe op, opleve og sankke undervejs. På turene skal børnene have mulighed for at klatre og løbe, være undersøgende, nysgerrige og bruge alle sanser.

På turdagen skal børnene medbringe en rygsæk, der er pakket og klar til tur. I rygsækken skal ligge en flaske med vand og en turmadpakke. Maden skal være nem at håndtere og spise ude i naturen. Rygsækken skal sidde godt på barnets ryg, så den er rar at have på.

På turene bliver børnene, fra de er helt små, bekendt med de vigtigste færdselsregler. At stoppe ved udkørsler og veje, at holde i hånd, at gå over fodgængerovergangen mm. Denne form for færdselslære foregår altid i en gruppe med mange børn. Derfor får det enkelte barn ikke den personlige vejledning, som er så vigtig for helt at forstå hvordan man vedst færdes i trafikken.

Børnehuset opfordrer alle forældre til at træne individuelt med deres barn.