Dagligdag

Hverdagen i Børnehuset

 

Formiddagen

Kl. 7.00-8.00

åbner Stjernerne og en af stuerne i børnehaven.

Alle børn siger farvel til deres forældre på stuen hvor der er voksne til at støtte barnet ved afsked med forældrene. Her kan barnet også få hjælp til at komme i leg.

Kl. ca. 8.00

Er hele huset åbent, og børnene kan lege, hvor de har lyst. Der vil nu være én voksen på hver stue.

I smårummene:

har børnene mulighed for, at lege sammen i små grupper evt. med lukket dør og der have oplevelsen af at være uden ”overvågning” af de voksne. Hvis der opstår konflikter børnene imellem, opfordres de til at klare det selv, men kan selvfølgelig hente hjælp.

På stuerne:

Er der mulighed for mange forskellige aktiviteter. Der er legetøj, samt mulighed for at tegne og udfolde sig med kreative aktiviteter. Børnene kan vælge at lege alene eller være sammen med andre om et spil, bygge eller lege rollelege.

Kl. ca. 9.30

Vuggestuebørnene holder samling kl. 9.30, hvortil der serveres brød og drikke.

Forældre opfordres til at møde senest kl. 9.30 for at have god tid til at sige farvel, og barnet kan indstille sig på en ny dag i Børnehuset.

 Gruppetiden

Kl. 10.00 er alle voksne mødt og børn og voksne samles i grupper. Gruppetiden er  fastlagt til kl. 10.00-12.30 dog med mulighed for at komme senere hjem fra ture.

 I gruppetiden er hver børnehavestue delt i to grupper á ca. 10 børn. . Børnehavegruppernes deling sker i forbindelse med den årlige udskiftning af børn i Maj måned, og der deles primært efter alder, men samtidig tages der hensyn til enkeltbørn i forbindelse med det at være yngst/ældst i en gruppe, kammerater, drenge/piger mm.

I gruppetiden har den lille gruppe god plads. Der er mulighed for nærhed og tæt samvær mellem børnene og den voksne, og der er fred og ro til fordybelse i de aktiviteter, der foregår.

I de enkelte grupper foregår der aktiviteter afhængig af børnenes alder, behov og interesser. Aktiviteterne kan være kortere eller længere ture ud af huset, forskellige former for leg og spil, leg på legepladsen, rytmik eller bagning. I perioder tages der i gruppetiden forskellige emner og temaer op. Det kan være om dyr, cirkus, natur eller forberedelser og aktiviteter op til højtider eller i forbindelse med den aktuelle årstid.

Midt på dagen:

Frokosten

Spises i tidsrummet kl. 11.00 -12.00.

Børnene spiser deres medbragte madpakke. Hertil serveres økologisk mælk.

Den mad barnet ikke spiser, bliver i madkassen, så den evt. kan spises senere.

Eftermiddagen

Efter frokost er alle børn, der ikke sover, ude at lege på legepladsen.

Eftermiddagsmad

Spises i tidsrummet mellem kl. 14.00 -15.00.

Eftermiddagsmåltidet består af frugt og grønt, samt brød.

Sidst på dagen

Leger børnene i hele huset, mulighederne er de samme som om morgenen. Når mange børn er gået hjem, bliver dele af huset lukket af, og de sidste børn samles og snakker, spiser evt. overskydende frugt eller mad fra madkassen, kigger i bøger og lignende.